Friday, May 24, 2019

0
Municipalities
0
Tones CO2 reduced
0
Climate Change Strategies
0
Citizens involved
0
CC Adaptation measures

The latest updates

На 21.05.2019 (вторник), со почеток во 10:00, во хотел Арка, Скопје , се одржа бизнис форум со цел олеснување на понатамошната соработка помеѓу релевантните...

Милиеуконтакт Македонија во партнерство со CEIPIEMONTE S.c.p.a. Ве покануваат да учествувате на бизнис форум: „Подобрување на соработката и интеракцијата помеѓу клучните актери во процесот на развој на...

Првата заедничка обука на организациите членки на Архус мрежата формирана во рамките на проектот “Градење на капацитетите на граѓанските организации за животна средина за...

На 27ми Февруари во Хотел Игнатиа во Гостивар се одржа првата oбука под наслов “Применливи практики за одржливо управување со пасишта” во рамки на...

Почитувани,   Со особено задоволство Ве покануваме да учествувате на еднодневна обука на тема “Применливи практики за одржливо управување со пасишта” во рамки на проектот „Заштита...

Во рамки на проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“,  Компонента 2: Зајакнување на капацитетите на избраните претставници на целните групи...

На 20.12.2018 (четврток), со почеток во 11:30, во просториите на Стопанската Комора на Република Македонија (ул. Димитрие Чуповски, бр.13, Скопје), се одржа тркалезна маса ...

Милиеуконтакт Македонија во партнерство со CEIPIEMONTE S.c.p.a.  Ве покануваат да учествувате на тркалезна маса на тема: „Како да се подобри соработката и интеракцијата меѓу развојните капацитети на...

Milieukontakt Macedonia within the project Conservation of biodiversity in mountain grazing areas of Shara Seeks: Marketing Expert How to apply: Please send an e-mail with your CV, Reference letter if any, a portfolio and a financial...

Денеска завршува петнаесеттата годишна средба на здруженијата на граѓани кои работат на полето на животната средина и одржлив развој во Република Македонија, која викендов...

Events

may, 2019

Sort Options

No Events

Members of Aarhus network

MCCSP

Map

ClimateChangeCards

Stay Informed

GreenAgenda Conference 2015

Democratic challenges for local communities in Macedonia

Climate change, it depends on us