Thursday, June 20, 2019

0
Municipalities
0
Tones CO2 reduced
0
Climate Change Strategies
0
Citizens involved
0
CC Adaptation measures

The latest updates

Милиеуконтакт Македонија во партнерство со CEIPIEMONTE S.c.p.a. Ве покануваат да учествувате на финалната конференција која се организира во рамки на проектот: “Јакнење на локалните бизниси за предизвиците на...

На 29.05.2019 година, во хотел Double Tree Hilton, Торино се одржа B2B настан, на кој присуствува претставници од 10 мали и средни претпријатија од...

На 21.05.2019 (вторник), со почеток во 10:00, во хотел Арка, Скопје , се одржа бизнис форум со цел олеснување на понатамошната соработка помеѓу релевантните...

Милиеуконтакт Македонија во партнерство со CEIPIEMONTE S.c.p.a. Ве покануваат да учествувате на бизнис форум: „Подобрување на соработката и интеракцијата помеѓу клучните актери во процесот на развој на...

Првата заедничка обука на организациите членки на Архус мрежата формирана во рамките на проектот “Градење на капацитетите на граѓанските организации за животна средина за...

На 27ми Февруари во Хотел Игнатиа во Гостивар се одржа првата oбука под наслов “Применливи практики за одржливо управување со пасишта” во рамки на...

Почитувани,   Со особено задоволство Ве покануваме да учествувате на еднодневна обука на тема “Применливи практики за одржливо управување со пасишта” во рамки на проектот „Заштита...

Во рамки на проектот „Јакнење на локалните бизниси за предзвиците на глобалните пазари“,  Компонента 2: Зајакнување на капацитетите на избраните претставници на целните групи...

На 20.12.2018 (четврток), со почеток во 11:30, во просториите на Стопанската Комора на Република Македонија (ул. Димитрие Чуповски, бр.13, Скопје), се одржа тркалезна маса ...

Милиеуконтакт Македонија во партнерство со CEIPIEMONTE S.c.p.a.  Ве покануваат да учествувате на тркалезна маса на тема: „Како да се подобри соработката и интеракцијата меѓу развојните капацитети на...

Events

june, 2019

Sort Options

No Events

Members of Aarhus network

MCCSP

Map

ClimateChangeCards

Stay Informed

GreenAgenda Conference 2015

Democratic challenges for local communities in Macedonia

Climate change, it depends on us